Dag 11- Mina syskon.


Tio år efter min syster, och sju år efter min bror kom jag till. Jag är en sladdis och har inte alltid varit en del i mina syskons lekar. Men nu är jag den naturligaste delen för båda i syskonskaran.

Storasyster
Min syster Malin är världens bästa syster... på riktigt. Jag har jättekul med henne och vi gör massa spännande saker tillsammans. Vi har tillsammans gått en tarotkurs, haft fullmånecermonier, diskuterat andlighet och healat varandra. Det kanske inte är sånt man vanligtvis gör med sin syster... det kanske inte ens är sånt man vanligtvis gör. Men sånt gör vi! Och vi gör vanliga saker med... häromveckan pysslade vi ihop varsinna Pepparkakshusmallar och på tisdag ska vi ut & shoppa julklappar och fika tillsammans. Vi ses nästan varje vecka nu förtiden och det är alltid lika mysigt. Malin har bara bott i Sverige i ett år, så man får passa på nu när hon är här... hon är nämligen väldigt rastlös, så snart kanske hon och familjen försvinner igen.

Malin är en utomordentlig lärare, helt galet duktig på att springa och hon har lätt att anpassa sig till nya människor och nya situationer. Jag tror att jag är den person som står henne närmast (förutom hennes man & tre barn) och hon är en av dem som står mig närmast. Ändå är det inte lätt att stå Malin jättenära, för hon släpper inte in alla utan håller gärna avstånd och betraktar innan hon släpper loss.

Om något skulle hända mig så vet jag att jag alltid kan vända mig till henne och få bo i deras hobbyrum ett tag. Malin ställer alltid upp... precis som en syster ska göra.

Storebror
Peder och jag är väldigt olik varann. Han har alltid varit sportkillen som helst inte känner sig fram, utan planerar saker efter tidigare upplevelser. Har han bestämt att han ska åka hem klockan tre, så åker han hem klockan tre. Det är först nu, när Johan har kommit in i mitt liv, som Peder och jag kommit varann lite närmare. Vi snackar ofta jobb och barn och vi gapskrattar åt samma skämt.

Peder är ofta ironisk och jag tycker att han är rolig när han är det... men tyvärr verkar inte alla fatta hans ironi. När jag var liten förstod jag inte heller den, utan trodde att han pratade tvärtomspråket och förstod inte varför han sprutade ner mig med hårmousse när jag sa att jag ville att han skulle spruta ner mig med hårmousse.

Sen Peder slutade spela fotboll för sisådär ett år sen (han är ju gammal gubbe nu) så har han fyllt sitt liv med sjukt mycket jobb.. sådär så jag inte förstår att han orkar. Han säljer nu Hjältevadshus, värmepumpar och jobbar lite extra med att renovera en kyrka i närheten.

Peder har alltid varit storebrorig mot mig och tyckte att jag var för ung för pojkvän när jag var 17 och skvallrade till mamma när han trodde att jag hade supit (men det var Sofie i 7A som hade gjort det). Nu, när jag varit arbetslös, har han gett mig många tips på jobb och försökt fixa in mig på ställen där han jobbat.


Kommentarer
Postat av: Linda

Ha ha, jag gillar Peder. Han är sjukt rolig och det knäppaste är att han gillar att lyfta stora hundar:) Din syrra är också tokhärlig tycker jag!

2010-12-16 @ 12:10:33
URL: http://lindakabilmanordqvist.blogg.se/
Postat av: Anna Östlund

Vilken underbart söt bild! :)

2010-12-16 @ 12:36:34
URL: http://lillanna.bloggsida.se
Postat av: Stina

Men så söt! Och du är dig lik må jag säga!! Kramen

2010-12-16 @ 17:50:25
URL: http://Stinamedk.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0