Dag 9- Min tro.

Gudars skymning... det här inlägget är ni nyfiken på kan jag tro... Ni kanske tror att ni får nån ordning på mig och kan besluta om jag är New Age-hippie eller kristen & kyrklig. Men jag är inte så lätt att placera in i ett fack tyvärr... så det här inlägget kan göra er besviken. Ändå kan jag inte säga att "jag tror på något" som så många rädda svenskar säger. För jag tror på mycket och jag tror framförallt på balans.

Min tro är så djup och ändå så svår att få grepp om att det känns skitsvårt att sammanfatta den i ett blogginlägg. Var ska jag börja?

Jag tror att i stort sett alla religioner har ett samband. Vi vet ju redan att protestanterna kom till genom ett bråk med katolikerna och att Jesus födelsedag råkade befinna sig på en högtid som redan existerade i det forntida Sverige; Yulé.. och tänk att det bara är vi i Sverige ( rätta mig om jag har fel- för jag vet inte hur det ser ut i Norge) som har kvar det fornnordiska ordet Jul.  Det anspelar ju inte ett dugg på kristus.

Sen så kan jag inte tro att det finns en allsmäktig Gud, för jag tror på balans. Finns det Gudar så finns det Gudinnor och jag tror att det finns Gudar. Jag tror att Jesus fanns och jag tror att vi påverkas av energi från andra nivåer, eller kanske från "andra sidan". På samma sätt som vi varje dag påverkas av människor runt om oss och som vi kan påverka andra genom att vara positiva och ödmjuka påverkas saker längre bort av våra handlingar. Där kommer balansen in igen.

Jag har tre healingutbildningar vilka gör att jag kan kanalisera energier och hjälpa kropp och själ på traven. Jag tror att alla kan det egentligen, bara man får verktygen. Jag har också jobbat som tarottydare och tar då & då fram tarotlekarna för att få vägledning. Jag vet inte hur jag kan läsa korten men jag har övat min intuition och min känsla och har därigenom lärt mig att läsa av människor och situationer. Korten har blivit ett verktyg för mig.

Jag älskar att gå i kyrkan även om det nuförtiden bara sker på bröllop, begravningar, dop och jul. Men jag har sjungit i kyrkokör i tio år och känner mig hemma i kyrkan.

Egentligen är det ganska enkelt... gör det du vill att andra ska göra för dig och om du blir ledsen över hur du blir behandlad av andra, sänk dig aldrig någonsin till de personernas nivå. Gör det du tror är rätt.

Fick ni något grepp om min tro nu? Annars får ni gärna fråga vidare... Jag har långt ifrån alla svar, men söker gärna vidare.

Puss & kram!

Kommentarer
Postat av: Linda

Puss. Du är så härlig.

2010-12-14 @ 23:22:38
URL: http://lindakabilmanordqvist.blogg.se/
Postat av: stina

ja du är härlig och klok! vi kan väl ta en tros-fika en dag. nu gjorde jag med flit ett streck mellan tros och fika men det var för att du inte skulle missuppfatta och tro att jag menar att vi ska fika trosor. jag är ju mer för kanelbullar. kram!

2010-12-15 @ 09:51:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0