Nattskräck och lunchdejt

Vilken natt! Algot lider av nattskräck och vaknar upp flera gånger per natt & skriker rakt ut. Inte får vi honom att somna i sin egen säng heller. Det är så jobbigt & min rygg tar död på mig. Snälla föräldrar- vad ska jag göra? Något tips? Det känns fruktansvärt att min lilla pojk ska behöva vara rädd. Varför?

Idag ska jag iaf söka jobb hemifrån... jag har två som jag tänker satsa på och förhoppningsvis blir det nåt till jobb. Lunchen kommer spenderas med Andrea som jag inte har träffat sen vår bröllopsdag. Myspysigt. :)

Jag måste säga att livet faktiskt är mysigt emellanåt. Jag kan fantisera om vilket jobb som helst utan att fantisera för mycket... för nu kan ALLT hända!


Kommentarer
Postat av: stina allenbäck degerheim

de jag har läst o hört om nattskräck är detta

"Förvirringstillstånd och nattskräcksattacker är helt ofarliga. Även om barnet verkar skräckslaget upplever det ingen rädsla. Det upplever ingenting. De delar av hjärnan där upplevelser bildas är nämligen inte i funktion. De delarna sover fortfarande djupsömn till skillnad från andra delar av hjärnan.Det bästa man kan göra som förälder är att just inte göra någonting. Framför allt inte låta sig dragas med i någon rädsla. Det är lätt att smittas av andras rädsla men här måste förnuftet tala. Det är inte alls synd om barnet, det behöver inte tröstas.Tvärtom beter sig barnet oftast ännu värre när man försöker trösta det och ge kroppskontakt. Likaså om man försöker väcka det. Sitt alltså bara lugnt bredvid barnet och se till att det inte skadar sig (vilket ändå sällan inträffar).När barnet så småningom spontant vaknar till och hela hjärnan plötsligt börjar fungera normalt igen, lägger man bara barnet ned. Det är onödigt att prata med barnet – det minns ändå ingenting och vill helst sova.Det är inga psykiska fel på barn som ofta har nattskräck eller andra parasomnier. Det beror inte på att barnet har det dåligt på något sätt. Det beror på en ärftlig benägenhet att reagera på detta sätt under en viss fas av hjärnans utveckling. Särskilt när man har fått för litet sömn.

"

lättare sagt än gjort kanske att strunta i det.

hoppas det ska gå över snart!

kram

2010-02-09 @ 10:10:22
Postat av: my

Hej!

Lägg honom i er säng... Vår granne har en son som har nattskräck och de har kommit på att han lugnar ner sej och sover bättre mellan mamma och pappa just nu. Kan ju funka...My

2010-02-09 @ 15:39:46
URL: http://loppanochmamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0