Bråkunge

Algot & jag är inte alltid sams. Speciellt inte på mornarna då jag gärna vill skynda på. Algot vill då titta på film, leka med tåget, dricka saft (man får INTE dricka saft på morgonen!), äta yoghurt & müsli, ångra sig & vilja ha en macka men sedan ändå äta yoghurt. Inte nog med det... det är gnäll också. Han gnäller över nappen, över att jag valt fel tröja eller över att han måste borsta tänderna.

Det är då djävulsmamman i mig tittar fram. Jag blir gaaaalen! Jag skäller för att han gnäller, för att man inte får dricka saft, för att nappen ska stanna hemma eller att han inte kan gå till dagis i bamsepyjamasen. Och då kommer gallskriket och tårarna och jag blir matt & tysttjurar istället.

Imorse tog han med sig gnället hela vägen till dagis... men när vi öppnade dörren la han från sig nappen i vagnen, rätade på sig & gick med på att promenera in på avdelningen. Väl inne var han glad som en lärka & sa utan vidare hejdå... Bara sådär!? Vilken liten illbatting han är ibland. Och inte blir jag gladare när han nuförtiden vaknar runt kl 6 istället för 7.30. Fy vad dumt!

Men så skrattar han eller säger nåt gulligt och då bara smääälter jag. Som igår, på väg hem från dagis, då han började prata om alla bilar vi gick förbi. "En Messerschmitt!", utbrister han plötsligt. För konstiga ord kan han... och mycket om bilar. Även om bilen i fråga inte alls var en messerschmitt. Men sött är det. Och då blir djävulsmamman en bullmamma och så slutar även den dagen lyckligt.


Igår morse... strax efter ett litet morgonbråk.


Die Messerschmitt!

Kommentarer
Postat av: Katarina

Så de är va, de små liven! Nina är ju jobbig mot mig (och Robert) också men tydligen helt exemplarisk på förskolan. Jag har den erfarenheten från jobbet också, fast tvärtom. Barnen är änglar hos oss men odågor hemma!

2010-03-19 @ 22:19:38
Postat av: Linda

Men han är bra go min lilla gudsontrollunge!

2010-03-21 @ 12:55:38
URL: http://lindakabilmanordqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0