Finfood

Förra helgen gjorde jag världsgod mat... det smakade som på restaurang och jag kan skryta med att jag aldrig ätit så god mat i mitt eget hem. Det blev helt klart den godaste oxfilén jag ätit.



Helstekt oxfilé med jordärtskocksfilé, rödvinssås, ljummen ärtskidesallad och balsamicotomater

Kött:
Stek oxfiléns yta i panna och stoppa sen in den i ugnen med termometer. När innetemperaturen är 58 grader är oxfilén färdig & den ska saltas och peppras redigt.

Kockor:
Skala och dela jordärtskockorna och lägg dem i en kastrull. Täck med mjölk och grädde 50/50. Puréa när kockorna är mjuka... men häll först av hälften av vätskan för en bra konsistens... så kan man fylla på om det blir för hårt. Smaka av med salt och peppar.

Sås:
Skiva rödlök och stek den i redigt med riktigt smör. Häll på rejält med rödvin och puttra tills hälften av vätskan försvunnit... häll då på lite buljong. Puttra lite till & häll sedan på massa fet grädde. Salta & peppra. Smakar ljuvligt!

Sallad:
Dela ärtskidor på snedden och stek dem snabbt i olivolja med salt och peppar. Tag av pannan från plattan & rör ner färsk spenat.

Tomater:
Ta en knippe cocktailtomater och häll över olivolja & balsamicovinäger. Salta & peppra! In i ugnen!

Kommentarer
Postat av: Linda

Mmmmmmmm! Det här ska jag be min karl göra åt mig någon dag.

2010-03-03 @ 14:04:29
URL: http://lindakabilmanordqvist.blogg.se/
Postat av: Angelica

Jag hoppas jag blir bjuden nästa gång! Mmmm

2010-03-04 @ 11:17:50
URL: http://heartglitch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0