Gudomliga apelsinrulle

Min morfars flickvän Anna-Lisa bakar världens godaste kakor. Och då menar jag verkligen VÄRLDENS godaste kakor! Hon bjuder alltid på minst sju sorters kakor och man kan inte låta bli att smaka av alla. Apelsinrulle är en av mina favvokakor och igår ringde jag Anna-Lisa som i glädje delade med sig av receptet. Det här måste bli ett av de godaste bidragen i Tess Månadens Sötsak.


Deg:
225 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g strösocker
150 g smör
1 äggula

Mandelmassa:
100 g skållade sötmandlar
2 dl florsocker
1 äggvita
rivet skal av en apelsin
ett par droppar röd karamellfärg

* Blanda de torra ingredienserna & nyp ihop med smör.
* Knäck i en äggula & arbeta ihop till en deg.

* Skåla mandlar och mixa dem med övriga ingredienser till mandelmassan. (Om den blir tjock kan man späda med några droppar apelsinsaft. Den ska vara krämig.)

* Kavla ut degen till den är cirka ½ cm tjock. Dela den i tre längre delar och klicka ut mandelmassa på varje bit.
* Gör rullar av de tre bitarna och rulla in dem i bakplåtspapper. (Väldigt viktigt för att de ska hålla formen)
* In i ugnen- 225 grader i sisådär 15 minuter.

* Ta ut dem ur ugnen och skär dem i 1 cm tjocka bitar. Låt svalna & avnjut med ett glas mjölk eller kaffe i en tjusig kopp.








Gudomliga apelsinrulle- du är min lilla kärlekskaka!


Kommentarer
Postat av: Linda

Tack min lilla tårtbakelse! Jag tror att jag vill smarra en sån där kaka trots mandelmassan. Ser ju så söt och god ut;)

2010-03-05 @ 18:58:58
URL: http://lindakabilmanordqvist.blogg.se/
Postat av: Anna Östlund

De där är så gudars goda! Mamma har ett recept från farmor men där penslas de med choklad innan de är klara att avnjutas! Har tom sett att de ibland kan finnas på kondis! Smaskens!

2010-03-05 @ 19:19:00
URL: http://lillanna.bloggsida.se/..
Postat av: Loulas Kök

Det här är min favoritkaka också! min mans mormor, 90 år bakar dom godaste!

2010-03-12 @ 21:57:55
URL: http://loulaskok.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0