Lyxlördag

Jag & Johan har haft en makalöst fantastisk helg i lyxens tecken. Såhär såg min lördag ut:   Finfix med håruppsättning, prickig klänning och röda läppar, lämna av Algot hos farmor och farfar och sedan begav vi oss till Gamla stan för att lyxa.  
Vi började kvällen på den fantastiskt fina restaurangen LeRouge med ett varsit glas champange. Efter det tog vi in en förrätt, jag åt Chevrésallad och Johan åt löksoppa. Till varmrätt beställde vi in en varsin tallrik med Lamm. Det smakade ljuvligt och köttet var så mört att det nästan smälte när det nuddade tungan. Men bäst på restaurangen var ändå inredningen och sevicen. Oooo vad tjusigt! Jag vill bo på en bordell i forna Molain Rouge, fast utan själva horeriet. 

När vi ätit oss mätta gick vi till grannhuset på LeBar, som kör på samma tema som LeRouge (vilken tur att jag hade min röda klänning och röda läppstift- även jag passade ju in). Jag bjöds där på en ljuvlig drink med färsk papaya och färska jordgubbar. Kanske den godaste drink jag någonsin förtärt.  Eftersom kvällen var ung gick vi vidare till Ben & Jerry's glassbar i Gamla Stan. Där köpte vi en varsin hemgjord våffla med tre kulor. Jag valde Cherry Garcia, Chunky Monkey och nån slags choklad cheescake-smak. Mmm... det var jag värd.  

Trötta begav vi oss sedan hemåt och kollade in melodifestivalen i våra finkläder. Åh vilken härlig lördag!   Somm grädde på moset fick vi dessutom sovmorgon på söndagen och när vi hämtade Algot fick vi massa mysiga kramar och en smarrig Ceasarsallad. Mums!

Framtiden

Mina fantasiplaner i livet ser ut ungefär såhär:

Jag startar ett frilandsbolag med mina kära vänner Linda & Annelie, öppnar ett kontor i en mysig, ljus lokal, tjänar grymma pengar. Johans företag glider framåt och drar in massa pengar. Vi köper oss ett fint, rött hus med röda knutar, en söt vovve och skaffar oss ett par barn till. Vi har en varsin bil och min är röd och miljövänlig. På helgerna åker vi upp till sommarstugan, som då är totalt mysinredd och bara njuter av havet, båten och trädgården.

Det är ju egentilgen inte så långt till det målet. Det jag mest längtar efter är ju faktiskt det där huset med mysiga familjen och det där drömjobbet. Det ska jag väl ändå kunna uppnå?

Fantastiska skärgårdshelg

Efter att ha designat min egen brudklänning och förklarat i detalj för en sömmerska/designer och efter en förmiddag med smultron och sång inne i Sundsvall, tillbringade vi eftermiddagen och kvällen hemma hos mamma. Vi sjösatte lillbåten, rodde, grillade, spelade brännboll och åt tårta. Det var en helt fantastisk lördag.


När solen sken på oss, regnade det på andra sidan viken.
Vi rodde ut på viken och njöt av stillheten.


Trigga blev stressad och sprang efter kustlinjen för att inte tappa bort oss.
Sen lektes det i sanden vid vattnet.
När Johan grillade, passade jag på att sola och öva mina brännbollsfärdigheter.

Söndag:


Algot och Edvin smet ut på altan på morgonkvisten. Nästan nakna!I det här vackra huset är min mamma uppväxt. Det var då uppdelat i två boenden. I en lägenhet bodde min mamma med min mormor, morfar och morbror. I resten av huset bodde mammas farmor, farfar och farbror Ivar.
 Nu bor Ivar själv i huset med sin fru. Och när jag blir stor  tänkte jag bo där.


Boandags

Nu är det snart dags att sitta i en bil i minst 4 timmar för att komma upp till underbara Boan.
Jag längtar. I helgen ska jag, förutom att träffa en klänningsdesigner, även gå på barnsång. "Smultron och sång" är bästa barngruppen sen Mora Träsk med fina små sånger och danser. Jag tror att Algot kommer älska det.
Jag ska dessutom vårstäda sommarstugan, så att den är bebolig. Bort med musbajs och spindelväv, in med såpdoft och rena gardiner. Ooo vad mysigt det ska bli.

Jag har med mig både muffins och kakor till resan; rester från fredagsfikat som kommer bli en bilhit.


Hjälp mig! Måste bli nyttig nu! Skärp mig!

En designad brud

Förlåt att jag aldrig skriver... men jag har fullt upp nu med jobb, dagishämtning och lämning, korta kvällar och stressiga mornar. Jag hinner knappt komma hem innan det är dags att sova.

Bröllopsplanerna är just nu i full fart och jag har anlitat en designer som jag ska träffa på lördag. Hon ska rita & sy en brudklänning speciellt för mig, så det kommer bli sååå kul.

Jag hade tänkt beställa den här, från Vivien of Holloway, men jag vill egentligen inte ha en halterneck-klänning. Så nu känns det toppen, när det blir en riktig Sofie-klänning istället.

I övrigt så är min syster med familj på väg till Sverige och troligtvis kommer de flytta in i ett rött, flådigt hus i Sollentuna. Jag längtar!

Dags att jobba lite. Jag är ju ändå på jobbet.

Puss!Sofie - en femtiotalsprinsessa


RSS 2.0