Spåtanta!

Visste ni att jag är en rutinerad spådam? Det är inte så många 28-åringar som är det, men jag har både jobbat på kropp- och själmässan i stan och på en tarotlinje. Jag var tom. ganska eftertraktad. Men då var jag bara 24.. så ni kan ju förstå att jag är ännu bättre nu. Igår la jag ut kort för Linda och Annelie som var här och lekte och deras framtid såg spännande ut, med en massa nya saker på gång... Jag har också saker som ska hända, men det är så svårt att spå sig själv, så jag ser inte riktigt var jag hamnar.

Om ni vill bli spådd så spår jag gääärna.. jag tar normalt sett 250 kr/ stjärna. Mycket billigt! Jag skulle även gärna spå på något event eller en möhippa eller så, för det har jag inte gjort så mycket. Så tipsa alla om mig.

Ni ska veta att man kan spå både över telefon, internet och ansikte mot ansikte.


Här är några kort från min favoritlek: Ancestor Path Tarot.


Jobbsökarsamvete

Så söker jag jobb... och när jag har sökt två känner jag mig duktig och blir lite lat i ett par timmar... sen kommer samvetet som skriker att jag faktiskt är hemma för att söka jobb och att jag därför borde söka fler... så nu måste jag nog söka jobb...

Sista dagen

Kan ni tänka er... det är min sista dag på jobbet idag. Skrivbordet är nääästan tomt och i magen fladdrar fjärilarna. Och jag är lycklig. Men trots det så har jag redan börjat med stressdrömmar om jobb och jag känner verkligen att jag vill ha ett jobb fort. Sisådär i början av November. Nu kommer jag till sökajobbvarjedagstadiet och det ser jag fram emot. Jag ska bli världens bästa arbetssökerska. Så det så!

Om ett år vill jag ha ett fantastiskt jobb, ett rött hus med vita knutar och ett stillsamt lyckorus. (Mer lyckopromenad alltså)

Nystart 09

Så blev man varslad och det känns faktiskt bra. Jag jobbar nu min sista vecka på DHL och jag ser fram emot att göra nåt nytt, nåt kreativt. Ni borde anställa mig! Jag vill bli er journalist!


Jag är snäll, smart och skriver som en gudinna.


Fina flickan

Eftersom Linda är världens bästa partyfotograf så kommer här lite bilder som hon tog i lördags. Ni ser väl att det blev en sjukt lyckad kväll? Även om Annelie sa en hel del dumheter under kvällen.
På jobbet är det förjävligt. Jag orkar inte göra något och vill bara ha svar på om jag får vara kvar eller ej. Ärligt talat så orkar jag itne vara kvar på samma tjänst längre.. de här arbetsuppgifterna tar livet av mig.


En underbar kväll.

Åh vad det var roligt igår, trots avsaknaden av dans. Vi satt i baren på Rival heeela natten i våra svarta fodralklänningar med en öl i handen. Vad vi var tjusiga och vad mycket vi pratade. Jag behövde prata och jag behövde parta.. och trots bakfyllan är jag lite lyckligare idag.

Ikväll har jag trappat ner och ägnat mig åt familjelycka i form av tacomiddag vid teven och singstar med min son och make. Algot var oväntat bra på singstar trots att han bara sjöng några ord på måfå. Det är en söt kille jag har.

Mitt liv är så bra! Tänk vad bra det skulle kunna bli om jag hade ett roligare jobb.

(Jag ska tjuva lite bilder av Linda sen och lägga in här.. så ni vet.)

My baby and I

Här sitter jag,  nysminkad, med Sahara Hotnight i högtalarna, en öl på bordet och min älskade Linda alldeles bredvid. Nu kommer Annelie med och ikväll ska vi dansaaaa! Fy vad kul det ska bli! Jag älskar mina älsklingar.

Älskar pojkarna hemma med förstås. Kärleeeek till er.

Fodral. Maskara. Rouge. Skugga. Glansspray. Flätor.

Vi är heta!

Kalender

Plötsligt var det så mycket inplanerat... så som det är på höstan och som det varit hela sommaren.
Ikväll ska jag gå ut för första gången på 2-3 år. Det ltåer lite konstigt, men efter en graviditet och en föräldraledighet så har det plötsligt gått väldigt lång tid. Jag har köpt en svart fodralklänning som jag ska studsa runt i. Modigt för att vara jag :) Men vad ska jag ha för skor?

Nästa helg fyller min syster år, så då blir det först tårta och sen Oktoberfest hos Krille ute på Ljusterö. (Trots att det bara är September) Efter det har we romantiska weekends, konserter och massa mysigt inplanerat. Sen är det jul! Åh vad härligt med jul.

Sånt här behövs mitt i all höstdepp.

Alla gånger Algot


Algot älskar saft och så fort vi kommer hem ifrån dagis säger han "Batteeen" för att få sig en flaska saft och "Macka" för att få nåt smarrigt att tugga på. Allt för ofta får han sin saft.


Han är en riktig liten badkruka, men älskar att leka i sanden. Han tar ofta sin hink och går till ytterdörrn, säger "Parken" eller "Leka" för att försöka locka med mig till lekparken. Det lyckas han ganska ofta det med.


I lekparken gungar han gärna med "Gung, gung". När man svingar honom tillräcklig högt, sådär så att det kniper i magen, tjuter han av skratt."Åka" säger han sen och klättrar upp till rutchkanan.


Han är imponerad av glasögon och diadem och provar dem så fort han har en chans.


Godisråtta är han med. Men han har ju föräldrar att brås på.


När han äter blir han ofta väldigt kladdig.. sådär att det är lika bra att ställa honom i duschen om möjlighet finns.


Algots hår växer galet fort och yvigt. Han har landets lockigaste hår och på den här bilden kan han kanske vara sveriges enda pudelrockare under två år. Inte frivilligt.


Eftersom Algot har en benägenhet att rymma får han sitt namn och mammas telefonnummer klottrat på handen när vi är bland mycket folk. Det kan behövas för han springer tokigt fort.


Algot är dessutom väldigt kärleksfull. Speciellt mot Nina, som är hans stora kärlek. Ofta tar han i lite för hårt och råkar då brotta ner stackars Nina. Men det glöms fort bort, då Nina gärna pussas och kramas tillbaka.


Kusinerna är Algots stora förebilder. Han kan vakna på morgonen, le och säga "Albe" eller "Loisa" och då vet man att det är dags för en släktträff. Han tror dock att både Ludvig och Albert heter just "Albe".


Algot trivs jättebra på sitt nya dagis och det är med glädje han trycker på knappen och säger "Hiss" eller "Nina" för att bege sig till Fantastia. Vink, vink!

Sommarsammanfattning

Möhippa:


Grekland:


Bröllop:


Andras bröllop:


Kompisar:


Nytt dagis:


Släktfest:


Mer fest:

Kontakta kontakter

Idag är jag positiv. Det känns som om jag är på väg... jag har utnyttjat kontakter och förhoppningsvis får jag napp inom kort; ett nytt, kreativt jobb. Hjälper man mig får man tillbaka... om inte ett nytt jobb, så åtminstone nybakta kakor, god lasagne eller en myskväll med film och godis.

Tänk att så många i min bekantskapskrets bara vill gott. Det är härligt att veta! Åh vad människor kan vara fantastiska ibland!

Tveka inte att höra av er om ni känner till någon, någonstans som behöver en proffsig journalist.

Bättre tider..?

Jag är bättre än såhär! Jag borde inte sitta på ett jobb som jag avskyr och vara orolig över att varslas, när jag egentligen inte alls vill vara på jobbet. Jag borde vara anställd på en arbetsplats där kreativitet och glädje spirar. Jag borde få skriva mina artiklar, kåserier och reportage eftersom jag är så jävla bra på det. För jag är bra! Min lärare från journalistlinjen tog mig avsides för att peppa mig till att ge ut böcker... hon hade aldrig träffat någon som kunde skriva så bra litterära texter som jag. Det måste ju betyda något! Kanske inte att jag ska skriva om trafikolyckor, politiska skandaler eller pensionärsföreningens höstresa... men något!
Hur ska jag göra för att ta mig vidare från den här skitbranchen? Jag har varit fast i alldeles för många år, men jag vet inte hur man tar sig vidare. Kontakter sägs det... Men om mina vänner också suktar efter sina drömjobb då? Det är ganska svårt att vara småstadsbo i en storstad där man inte känner någon som jobbar med det man själv vill jobba med. Och pengar sen... ska vi behöva bo i en hyresrätt bara för att lönen på mitt skitjobb är så jävla låg att vi måste flytta till Bergvik för att ha råd med ett hus!? Jag flyttar inte dit igen... fy bubblan..

Sen till det jag är nöjd och tacksam över, bara för att släta över min klagosång:
Johan, Algot, Fina lägenheten, älskade vännerna, bilen, min & Johans matlagningskonst, familjen och möjligheten till att ändra på min livssituation. För visst måste jag väl ha den möjligheten?

Tack puss hej!

PS. Jag har mens. DS.

RSS 2.0