Dag 1. Om mig - bloggutmaningen

När någon frågar mig var jag kommr ifrån svarar jag nästan alltid "Söderhamn"... men här kommer sanningen...


Sofie idag: ätande kladdkaka med Linda, hos Stina. (Stinas bild)

Jag föddes 14 augusti på Östersunds BB. Min mamma hade åkt långt för att komma till BB- hela vägen från Hammarstrand och Ragunda kommun. Där bodde vi, i ett rött, fyrkantigt litet hus, de två eller tre första åren i mitt liv. Jag minns nästan inget från mina år i Hammarstrand och det är just därför jag ljuger om min härkomst, för i själ, hjärta och dialekt är jag en Hälsingetös.

Jag är uppväxt i ett rätt fult Mexitegelhus i Bergvik, utanför Söderhamn. På samma gata bodde Helena och Therese som jag genast klickade med och än idag har regelbunden kontakt med. De är mina kompisar och det har de alltid varit...
I det fula mexitegelhuset bodde också mamma Bittan, pappa Lasse, storasyster Malin och Storebror Peder. Och en hel del djur som varierat från år till år. Det var hunden Knubbe, hunden Wilma några pippifåglar, en hel drös katungar, fiskar och någon gång en råtta som mamma hatade av hela sitt hjärta.
Jag antar att mina år i Bergvik är de år som har format mig, för det är väl så man säger... man formas när man är liten.

Anledningen till min förträfflighet kan bero på en mängd vänner, hyfsat normala föräldrar (men en pappa jag alltid bråkade med), syskon med drägliga liv och självklar mycket ångest i tonåren. Hur skulle jag annars kunna skriva, baka, sticka och fota? Alla kreativa humaner har en bakgrund med mobbing. Så även jag.

Men det som lyfte upp mig och gav mig självförtroende och mycket "jävlar anamma" var mina gymnasieår. Jag älskade det nya livet! Jag träffade nya bästa vänner den första dagen på Medieprogrammet och de är fortfarande mina bästisar. Linda & Angelica! På helgerna åkte jag till min tredje bästis- Emma! Vi drack så vi nästan sprack, hånglade med alla söta poppojkar och dansade till DiLeva och Suede med stark övertygelse om det mesta. Vi var självständiga, starka individer & en massa annat tonårsbullshit.

Efter gymnasiet  flyttade jag ner till den Småländska skogen med tanken att bli journalist.(nu är det ett långt inlägg- så jag får komprimera allt lite) Jag skrev, pratade i radio, drack tisdagsöl och hade grymt kul. Men ett liv på en folkhögskola, mitt ute i skogen kan göra en aningen trött på andra i samma sits... jag var superglad när jag flyttade därifrån med min boyfriend till storstan & Stockholm.

Nu har jag bott här i sex olika lägenheter under sisådär sju år och det bästa i livet har hänt mig. För snart fem år sen träffade jag underbara Johan som nu är min man och tillsammans har vi världens vackraste son Algot. Och trots min längtan efter ett fast jobb med kreativ inriktning är jag sååå nöjd med livet. Jag jobbat extra som fotograf, har underbara vänner och en fantastisk familj.

Jag är allt jag har upplevt men också allt jag ska uppleva. Och jag är framförallt allt jag strävar efter att åstadkomma. Och jag tror att min strävan är starkare än så många andras. Jag vet vad jag vill. Men så är jag ju alla mina små egenheter med. Jobbig, nagelbitande, rolig, krånglig, hemlighetsfull, öppen, kreativ, konstig, tantig, barnslig, gullig, klumpig och grymt charmig. Allt som är bra och dåligt med mig gör mig till Sofie.

 
Trummis-Sofie                    Gravvo-Sofie


Mamma Sofie.

Kommentarer
Postat av: Linda

Jaaa, jippi! Blogg-Sofie är tillbaka, me like a lot.

2010-12-06 @ 22:13:18
URL: http://lindakabilmanordqvist.blogg.se/
Postat av: stina

HUUUURAAAA!!!

nu ska jag sitta här som en besatt varje dag och läsa. KUL!!!!!

2010-12-07 @ 11:50:31
Postat av: Katarina

Sofie! Gudars vad het du är på gravidbilden!!! Och en sak du också är, det är härlig :-) Puss påre!

2010-12-07 @ 12:55:20
Postat av: Annelie

Guuuud vad på tiden raring! Och vad bra du skriver. Mer, mer mer!

2010-12-07 @ 15:32:08
Postat av: Cissi

Fan så snygg preggo-bild. me like alot!

2010-12-08 @ 21:18:35
URL: http://stitchbitches.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0