14-28 år

Från 14 till 28

14 år: Brainpool – Bandstarter
Jag älskar Brainpool och skriver mitt enda fanmail i livet. Får ett svar med en autograf från min älskling: Janne Kask. Tror helt klart att jag är menad för en framtida Janne.

15 år: Jumper – I Vårt Kvarter
Jag håller ett muntligt föredrag om mitt älsklingsband Jumper. Någon annan håller ett föredrag om Nirvana. Jag vet redan här att jag är en popflicka.

16 år: Broder Daniel – Work
Vi hänger i backen med våra snowboards varje dag efter skolan & lyssnar på tuffa punkinspirerade popband. Ett år senare har Broder Danielkomplexet satt sig på mina kinder i form av stjärnor.

17 år: Suede – Beautiful Ones
Jag åker med mina nya vänner Linda & Angelica till Stockholm för att se Suede spela. Det är världens bästa konsert och jag är frälst. Outfit: Helsvart med rött skärp och röda skosnören. (röda stjärnor på kinden)

18 år: Belle and Sebastian – Is It Wicked Not To Care?
Livet är vemodigt och på helgerna åker jag till Gävle & hånglar. På söndagarna lyssnar jag på Belle and Sebastian och tycker att jag är missförstådd. Festklädsel: Rosa och rött med plasttiara.

19 år: Håkan Hellström – Vi Två, 17 Ar
Jag flyttar hemifrån till Gävle och fortsätter att gå ut på helgerna. Klär mig alltid i kjol och strumpbyxor men jobbar i blåbyxor.

20 år: Pulp – Common People - Full Length Version / Album Version
Jag börjar plugga journalistik i Småland och lyssnar på Pulp med min rumskompis. Skaffar rött läppstift som alltid åker på när det är fest. Det är fest minst två gånger i veckan. Pins och manchesterjacka.

21 år: The Moldy Peaches – Jorge Regula
Träffar en gitarrist och blir själv en trummis. Skriver låtar och blir kär i Moldy Peaches.

22 år: The White Stripes – Fell In Love With A Girl
Bor plötsligt i Stockholm och går på konserter närhelst jag vill. Spelar själv trummor i Lester Ash. Mest på konstiga ungdomsgårdar. Rött hår och ett örhänge. Jämt.
 
23 år: Buddy Holly – Oh, Boy
Gör en cover av Oh, Boy förstås. Hur kan man låta bli? Sliter vidare på kontor och hatar det. Leker jämt med mina vänner och älskar det. Angelica blir livets räddning i vårt skitiga hem.

24 år: Doris – Mama Didn't Lie
Flyttar hem till Linda då singellivet börjar. Träffar Johan och dricker ofta öl på uteserveringar. Spenderar dagar som spådam lyssnandes på Doris och 60-tal.

25 år: The Pipettes – Pull Shapes
Blir gravid och dricker alkoholfria drinkar. Avslutar tiden som trummis och flyttar till fina lägenheten i Huvudsta. Börjar jobba i Kista och blir blond. Konserterna blir färre men jag dör en smula när jag ser Pipettes på Medis.

26 år: Sigur Ros – Svefn - g - Englar (Intro)
Har varit kär i Sigur Rós sen jag var 20 men som höggravid är det nästan det enda jag lyssnar på. Har ont hela tiden, gråter och klarar inte av att gå i mer än sisådär 1 km/h. Kräks överallt... speciellt i Grekland. Sen blir jag mamma och Algot förgyller allt.

27 år: Josh Ritter – Me And Jiggs
Planerar bröllop varje dag. Fixar, pysslar och donar som om jag aldrig gjort annat. Åker mycket till Sundsvall då pappa gått bort och i bilen lyssnas det på Ritter, Hellström eller Cash.

28 år: Elvis Presley – Suspicious Minds
Efter vårt 50-talsbröllop fortsätter livet i lite samma tema. Elvis har varit min hemliga älskare sen jag var 15 men nu utvecklas vår kärlek ännu mer. Upptäcker Melody Gardot, God Help The Girl och Melissa Horn och spelar dem ofta på Spotify. Tillbringar dagarna med att söka journalistjobb. Blir brunett och klär mig i prickigt.

Kommentarer
Postat av: Linda

Vilken alternativ härlig resumé:)

2010-02-13 @ 16:53:34
URL: http://lindakabilmanordqvist.blogg.se/
Postat av: Linda

Har levt och lever...livet har massa mer bra musik och spännande upplevelser kvar att bjuda på ska du se:)

2010-02-13 @ 17:55:10
URL: http://lindakabilmanordqvist.blogg.se/
Postat av: Angelica

Tack för listan honeybunny. Jag drömmer mig tillbaka. Du borde även lägga in en bild på hur du såg ut under varje låt!Men hördudu, du måste ha blivit blond tidigare. Innan du avslutade tiden som trummis, för på bandbilderna när vi sitter i soffan är du ju het blondin i snelugg!Jag lyssnade både på Nirvana och Jumper. Vad betyder det att jag var?

2010-02-15 @ 10:32:38
URL: http://heartglitch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0